Mediterranean Food  
   

Η χρόνια επαγγελματική ενασχόλησή μου με την αισθητική αποτέλεσε την αιτία για να εκτιμήσω άμεσα, από πρώτο χέρι που λένε, την καθοριστική συμβολή της σωστής κι υγιεινής διατροφής στη συντήρηση της φυσικής ομορφιάς του ανθρώπου και στη διατήρηση του ανθρώπινου βάρους εντός «λογικών» πλαισίων. Αργά ή γρήγορα έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι, απαιτείται μια συστηματική κι ουσιαστική προσπάθεια ελέγχου και τιθάσευσης των επιθυμιών κι ορέξεών μας, προκειμένου να «προλάβουμε» τις φθορές και να τις καθυστερήσουμε, συντηρώντας όσο καλύτερα κι όσο περισσότερο μπορούμε το σώμα και το πρόσωπό με φυσικό κι ανώδυνο τρόπο που, συγχρόνως, μας διασφαλίζει κι υγεία.

Τόσο στις ομιλίες μου όσο και στις συνεδρίες με τους/τις πελάτες στον επαγγελματικό μου χώρο αναφέρομαι  πολύ συχνά στη σημασία που πρέπει να δίνει κανείς στην διατροφή του. Η συνεργασία μου με το Mediterranean Healthy Food αποτελεί για εμένα μια επιπλέον ευκαιρία για να επικοινωνήσω στους επισκέπτες της ιστοσελίδας την επαγγελματική αλλά και προσωπική εμπειρία μου από την ευεργετική, χωρίς υπερβολή, συμβολή της Μεσογειακής Διατροφής στη συντήρηση της εξωτερικής εμφάνισης.
Η πρώτη μου επικοινωνία μαζί σας είναι μια γενική αναφορά στις επιπτώσεις του διατροφικού αυτού μοντέλου στην Ομορφιά.
Σε περίπτωση που θα θέλατε να έρθετε σε επαφή μαζί μου για κάποιο σχετικό θέμα μπορείτε να απευθυνθείτε στην προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση MFioravantis@mediterraneanhealthyfood.com

Με εκτίμηση,
Μαριαλένα Φιοραβάντη
Πτυχιούχος Τ.Ε.Ι Αθηνών


Μεσογειακή διατροφή και ομορφιά!

Είναι γνωστό ότι, λέγοντας ακολουθώ τη Μεσογειακή Διατροφή, εννοούμε την ένταξη στο καθημερινό διαιτολόγιο μας, κυρίως τροφών όπως το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα όσπρια, τα ανεπεξέργαστα δημητριακά, οι ωμοί κι ανάλατοι ξηροί καρποί, τα φρέσκα φρούτα-λαχανικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ψάρια, το άσπρο κρέας κ.λ.π.
Η Μεσογειακή διατροφή είναι εξαιρετική διότι είναι χαμηλή σε πολυακόρεστα λιπαρά, υψηλή σε μονοακόρεστα και φυτικές ίνες και περιλαμβάνει μια πληθώρα υγιεινών και θρεπτικών τροφών που μονάχα θετικά ή / και θεραπευτικά λειτουργούν για την ομορφιά μας

Πως συντελεί τόσο πολύ στην ομορφιά;

Θα σας εξηγήσω.
Τα προϊόντα αυτά είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά με την σειρά τους καταπολεμούν τις  φλεγμονές. Η φλεγμονή στην επιδερμίδα παρουσιάζεται με τη μορφή λεπτών γραμμών, ρυτίδων, διασταλμένων πόρων, πρηξίματος, και με την εικόνα θαμπού και κουρασμένου δέρματος. Ακολουθώντας μια διατροφή, όπως η Μεσογειακή, μπορεί κανείς να μειώσει δραστικά τα προαναφερθέντα και να αποκτήσει καθαρό, λευκό, λαμπερό και ελαστικό δέρμα. Κι η συμβολή της δε σταματά εδώ. Έχει και σημαντική επίδραση στη σωστή οξυγόνωση του χορίου συμβάλλοντας στη μείωση της κυτταρίτιδας και των κατακρατήσεων δημιουργώντας μια αρμονική σιλουέτα. Επίσης, αντιοξειδωτικά μεταφέρονται και στους θύλακες των τριχών του τριχωτού της κεφαλής παράγοντας υγιή και λαμπερά μαλλιά!

Τέλος ακόμα και τα άκρα μας ωφελούνται από τα αντιοξειδωτικά αφού τα τελευταία μειώνουν τις φλεγμονές στα νύχια και το δέρμα και χαρίζουν γερά νύχια – γερά χέρια και πόδια.

Δημοσιεύτηκε στις  24/2/2010

 

Επιλέξτε άρθρο: 1  (Άρθρο  1   από  1 άρθρα)